www.seniasoap.ro

Ulei de macadamia presat la rece-organic

Obtinut prin presarea la rece a nucile de macadamia, provenind din agricultura ecologica. Este recunoscut pentru benefiicile nutritionale, dar si datorita actiuni reparatoare asupara parului si a pielii, folosit in cosmetica datorita recunoscutelor proprietati antiaging. Acest ulei are un miros usor de nuca, o consistenta usoara, fapt care ajuta la o buna absorbtie in piele fara sa blocheaze porii.

Contine acid palmitoleic care ajuta la regenerarea celulara, fapt care il fac potrivit pentru pielea matura /uscata. Acidul palmitolitic se regaseste in sebumul uman, doar odata cu inaintarea in varsta acesta dispare si determina imbatranirea prematura a pielii. Hidratand pielea cu acest ulei putem sa ajutam  pielea si sa prevenim inaintarea rapida a acestui proces.

Ulei vegetal

Ulei vegetal

Beneficiile uleiului de macadamia:

– bun pentru par, hraneste parul, confera stralucire si il face mai matasos, protejeaza de razele UV; pare sa concureze cu uleiul de argan in privinta ingrijirii parului. Atat uleiul de argan, cat si uleiul de macadamia se pot adauga pe par inainte de vopsire pentru a inchide cuticulele, protejand parul de chimicalele sintetice;

-bun pentru ingrijirea unghiillor, se poate folosi pe unghi cel putin o data pe saptamana pentru a intari unghiile casante si pentru a inmuia cuticulele.

-este folosit in tratarea pielii iritate, zgariate, arse de soare;

protejeaza pielea similar cu sebumul uman;

-bun ulei de masaj pentru toate tipurile de piele.

Poate fi folosit pe fata, buze, pe tot corpul, contine vitamina E, foarte bun antioxidant natural, care protejeaza pielea de radicalii liberi si ajuta la tonifiere.

Persoanele alergice la nuci alune, trebuie sa evita utilizarea acestui ulei.

Modalitati de folosire:

I. Hidratare– poti sa-l folosesti direct pe piele din cap pana in picioare pentru hidratare in loc de unt de corp.

II. Masca  uleioasa de par pentru parul deteriorat: se incalzeste aproximativ o lingura de ulei de macadamia (pentru par mai lung se dubleaza cantitatea) pe baie de aburi, se incalzeste usor sa nu fie fierbinte.  Apoi se maseaza tot scalpul, precum si varfurile parului, se prinde parul si se pune o casca de dus si se inveleste intr-un prosop inmuiat in apa calda si stors. Se lasa sa actioneze cateva ore si apoi se poate sampona parul. Pentru o actiune mai buna, se poate lasa pe par in cursul noptii.

III. Demachiant cu ulei de macadamia

Demachiaza, indeparteaza reziduriile cu ulei, acesta metoda este bazata pe principiul ca uleiul dizolva uleiul, uleiul nu se dizolva in apa, moleculele de ulei sunt atrase mai tare de alte molecule de ulei, decat de moleculele de apa.

Uleiul de macadamia poate fi folosit ca si demachiant astfel:

1. Igienizeaza foarte bine mainile cu sapun natural.

2. Aplica pe fata putin ulei de macadamia, care se intinde pe toata fata, masand usor pana uleiui se topeste si fata este uleioasa.

3.  Tamponeaza  fata cu un tifon de bumbac inmuiat in apa calda, eventual intinde-l pe fata, aceasta etapa va ajuta la deschiderea porilor determinand o mai buna curatare.

4. Indeparteaza uleiuil de pe fata si rezidurile cu tifonul inmuiat in apa calda.

5. Tonifica pielea cu o apa florala specifica tipului de piele  si sterge cat mai gentil tenul cu un prosop facial.

Acest tip de demachiere ajuta la curatarea fetei  si la indepartarea machiajului, lasand pielea hidratata.

Acest demachiant cu ulei de macadamia se poate folosi de toate tipurile de piele. Acest ulei nu este atata de gras cum este uleiul de masline,  potrivit pentru persoanele care doresc un ulei mai light :).

 

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *