www.seniasoap.ro

Ulei de migdale dulci presat la rece-organic

Obtinut prin presare la recere a din samburilor de migdal, provine din agricultura ecologica. Uleiul de migdale dulci este unul dintre cele mai putin grase uleiuri, are o culoare galbuie, cu un usor miros de alune.

Acidul oleic este principalul component al acestui ulei (Omega 9) in proportie de 60%, acesta confera hidratarea  care lipseste pielii uscate, care nu secreta suficient sebum. Acest acid se afla in compozitia sebumului uman, la persoanele cu pielea foarte uscata poate sa lipseasca, in schimb la persoanele cu pielea foarte grasa se poate gasi in proportie mai mare, nefiind recomandat  celor din urma deoarece pielea contine acest ulei iar odata aplicat poate determinam blocarea porilor si chiar formarea acneei. Uleiul de masline mai contine acest acid in proportie mare, dar ca si consistenta uleiul de migdale dulci este mai light, bucurandu-se de o absorbtie mai buna.

Acidul linoleic (omega 6) este al doilea component in proportie de 20% , acesta are actiune anti-inflamatoare care ajuta la calmarea pielii sensibile, iritate. Uleiurile care contin cantitate mare din acest acid gras sunt ideale pentru tratarea dermatitelor, eczemelor, in special a pielii sensibile.

 Beneficiiile uleiului de migdale dulci:

-vitamina K se gaseste in uleiul de migdale, care ar ajuta la reducerea cearcanelor din jurul ochilor;

-are proprietati anti-inflamatoare ajutand la imbunatatirea pielii iritate, arse de soare;

– inmoaie, hidrateaza si ajuta la refacacerea pielii;

– se foloseste in masajul therapeutic si de relaxare.

ulei de migdale dulci bio

Recomandari de utilizare:

I.Demachiant cu ulei de migdale dulci pentru pielea normala, uscata si sensibila

Demachiaza, indeparteaza reziduriile cu ulei, acesta metoda este bazata pe principiul ca uleiul dizolva uleiul, uleiul nu se dizolva in apa, moleculele de ulei sunt atrase mai tare de alte molecule de ulei, decat de moleculele de apa.

Uleiul de macadamia poate fi folosit ca si demachiant astfel:

1. Igienizeaza foarte bine mainile cu sapun natural.

2. Aplica pe fata putin ulei de macadamia, care se intinde pe toata fata, masand usor pana uleiui se topeste si fata este uleioasa.

3.  Tamponeaza  fata cu un tifon de bumbac inmuiat in apa calda, eventual intinde-l pe fata, aceasta etapa va ajuta la deschiderea porilor determinand o mai buna curatare.

4. Indeparteaza uleiuil de pe fata si rezidurile cu tifonul inmuiat in apa calda.

5. Tonifica pielea cu o apa florala specifica tipului de piele  si sterge cat mai gentil tenul cu un prosop facial.

II. Ulei de masaj

La 100 ml de ulei de masaj adaugati aproximativ 1% ulei esential pur, de exemplu uleiul esential de lanvada care ajuta la detensionare si la relaxare.

 

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *