www.seniasoap.ro

Ulei cocos virgin-organic

INCI:  Cocos nucifera oil

Uleiul de cocos presat  la rece prin mijloace mecanice, provine din agricultura ecologica si este certificat organic.  Are o culoare alba, este solid la temperatura camerei, cu un miros delicios de cocos.

Se obtine din pulpa fructului de cocos, care dupa ce este uscat este presat rezultand uleiul, care la temperatura camerei  este solid, dar la temperaturi de peste 24 grade C devine lichid.

ulei cocos senia soap 2

Ulei de cocos virgin, yumi!

Mod de utilizare:

Se pote utiliza direct pe piele din cap pana in picioare, se aplica pe pielea usor umeda imediat dupa baie (devine lichid la aplicarea pe piele) sau in combinatii cu alte uleiuri si unturi sau uleiuri esentiale. Se absoarbe usor in piele fara a lasa pielea grasa, catifeleaza si hidrateaza  orice tip de piele.  Dupa aplicare ramane un miros delicios de cocos si o senzatie de hidratare de lunga durata.

Este  cunoscut pentru efectul reparator  si regenerator al parului deteriorat, vopsit, lipsit de vitalitate si stralucire. Efect reparator mai are asupra ridurilor fine, micilor zgarieturi, eczeme. Mai este folosit in produsele pentru protectie solara si creme dupa plaja, datorita efectelor calmante. Acest ulei mai poate inlocui demachantului din comert,  se aplica usor si nu lasa tenul gas, datorita absobtiei rapide in piele.

Se mai poate utiliza pentru:

-piele iritata;

-buze uscate;

-masti hidratante regeneratoare pentru par uscat/deteriorat;

-masaj.

Potrivit pentru toate tipurile de piele, in mod special pentru pielea uscata.

A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de caldura si lumina. Se poate pastra la temperature camerei , sub 25°C. Pe timpul verii devine lichid si se poate tine la frigider.

Masca  uleioasa de par pentru parul deteriorat: se topeste aproximativ 1 lingura de ulei de cocos (pentru par mai lung se dubleaza cantitatea) pe baie de aburi, se incalzeste usor sa nu fie fierbinte.  Apoi se maseaza tot scalpul, precum si varfurile parului, se prinde parul si se pune o casca de dus, se lasa sa actioneze cateva ore si apoi se poate sampona parul. Pentru o actiune mai buna, se poate lasa pe par in cursul noptii.

Aceasta masca este ideala pentru persoanele cu scalp cu probleme, iritat, pentru efecte maxime in acest sens, recomandam sa il lasati peste noapte sa actioneze.

Demachiant din ulei de cocos

Demachiaza, indeparteaza reziduriile cu ulei, acesta metoda este bazata pe principiul ca uleiul dizolva uleiul, uleiul nu se dizolva in apa, moleculele de ulei sunt atrase mai tare de alte molecule de ulei, decat de moleculele de apa.

Uleiul de cocos poate fi folosit ca si demachiant astfel:

1. Igienizeaza foarte bine mainile cu sapun natural.

2. Aplica pe fata putin ulei de cocos, care se intinde pe toata fata, masand usor pana uleiui se topeste si fata este uleioasa.

3.  Tamponeaza  fata cu un tifon de bumbac inmuiat in apa calda, eventual intinde-l pe fata, aceasta etapa va ajuta la deschiderea porilor determinand o mai buna curatare.

4. Indeparteaza uleiuil de pe fata si rezidurile cu tifonul inmuiat in apa calda.

5. Tonifica pielea cu o apa florala specifica tipului de piele  si sterge cat mai gentil tenul cu un prosop facial.

Acest tip de demachiere ajuta la curatarea fetei  si la indepartarea machiajului, lasand pielea hidratata.

 

 

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *