Articole

Scrub de corp- tutorial video

Anul acesta mi-am propus să vă recomand câteva tutoriale video prin care poți învăța să îți faci acasă diverse preparate cosmetice pentru a fi frumoasă din interior spre exterior. Rețetele la care m-am gândit sunt simple, ușor de preparat și implică atât preparate pentru uz extern cât și pentru uz intern. Pe lângă măști sau scruburi pentru corp vom încerca câteva smoothie-uri, sucuri sau salate, care prin compoziția lor de minerale, vitamine, ne ajută să ne menținem corpul sănatos.

După cum bine știți foarte multe probleme ale pielii sunt datorate de cauze interne, de exemplu, pielea uscată poate avea ca și cauză internă lipsa consumului de apă sau apariția coșurilor poate fi cauzată de consumul excesiv de lactate. Astfel, trebuie  să începem să ne analizăm obiceiurile alimentare și să începem schimbarea din interior, abia apoi să ne îngrijim de ce punem pe piele. Frumusețea naturală înseamnă grijă din interior spre exterior.

Scrub corp

Pe lângă alimentație, e important să facem mișcare. Dacă găsești un sport care te atrage, după ce îl practici minim 3 luni având o frecvență de minim 2 ședințe pe săpămână, o să înceapă să îți placă și nu o să te mai poți lăsa de el. Important e ca în cele 3 luni să fi perseverent și să îți programezi ora de mișcare ca prioritate, lăsând de o parte alte planuri cotidiene.

Apoi să nu uităm să zâmbim și să ne cultivăm un stil de viață pozitiv, cred că acesta este cel mai important aspect. Dacă gândurile noastre sunt bune, rezultatele încep să se vadă în fiecare colț al vieții noastre. Un proverb latin  potrivit de menționat : “Mens sana in corpore sano”, acesta se poate interpreta în două feluri doar o minte sănătoasă poate duce la un corp sănătos sau de asemenea numai un corp sănătos poate susține o minte sănătoasă.

În cele ce urmează, te invit să vizionezi primul meu tutorial video cum să îți faci acasă un scrub de corp extrem de delicios și hrănitor cu pielea!

REȚETĂ SCRUB DE CORP SCORȚIȘOARĂ, CACAO & PORTOCALE

Porție: 1- 2 utilizări

INGREDIENTE:

·      120 gr. zahăr brun;

·      7 -8 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece (sau orice ulei care îl ai în casă);

·      1/2 linguriță scorțișoară pudră;

·      2 lingurițe de cacao pudră;

·      2 lingurițe de coajă rasă portocale sau 2 picături de ulei esențial de portocale;

·      1 lingură miere de albină.

INSTRUCȚIUNI:

1.    Într-un vas de stică/ceramică adaugă  zahărul, scorțișoara și cacao pudră, amestecă bine.

2.    Adaugă uleiul de măsline și uleiul esențial de portocală/coaja rasă de portocală.

3.    Toarnă compoziția într-un borcănaș cu capac și folosește-l la baie/duș. Aplică-l pe tot corpul sub formă de masaj circular.

4.   Scrub-ul este cel mai bine aplicat pe pielea uscată după baie sau duș. O baie sau un duș călduț, ajută la deschiderea porilor și scrub-ul acționează în profunzime!

5.    Usucă pielea cu un prosop apoi aplică scrub-ul. La final, clătește din nou cu săpun natural sau gel de duș.

   NOTIȚE:

·      Atenție! Aceast scrub crează o peliculă alunecoasă pe suprafața căzii.  A se folosii cu grijă! Clătiți bine vana sau cabina de duș după utilizare, pentru a evita alunecarea!

·      Înainte de a aplica orice produs cosmetic pe piele este necesar sa faceți un test de sensibilitate. Aplică produsul în cauză pe antebraț, dacă nu apar semen de mâncărimi sau roșeată, se poate folosii fără probleme.

·      Datorită conținutului de scorțișoară, produsul nu este recomandat femeilor însărcinate.

Dacă își place ideea, poți să ne lași o sugestie legat de rețetele pe care ți-ai dori să le vizionezi în tutorialele viitoare  🙂

Cu drag de natural,

Alina @SeniaSoap

 

Standard

One thought on “Scrub de corp- tutorial video

  1. Pingback: CONCURS: Câştigă un pachet de săpunuri naturale Senia! | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *