Articole

Ghid pentru ingrijire naturala

Auzim tot mai mult vorbindu-se de frumusete naturala, numeroase cosmetice pe care le gasim pe piata ne promit ca detin formula potrivita pentru a atinge acest ideal. Mai naturale sau mai putin naturale, cum putem stii daca ce apare pe ambalaj este și ceea ce cumparam? In primul rand e important sa citim lista de ingrediente si sa incepem  sa ne informam ce semnifica acestea. Incet o sa le cunoastem atat pe cele daunatoare cat si pe cele benefice.Poza frumusete naturalaPentru ca un produs cosmetic sa fie denumit natural, trebuie sa contina mai mult decat ingrediente naturale. Un produs cosmetic natural trebuie să abordeze frumusetea dintr-o alta perspectiva, similara cu perspectiva prevenirii bolilor, cunoscand ce are nevoie organismul pentru a functiona sanatos. La fel cum organismul are nevoie de nutrienti pentru ca organele sa functioneze in parametrii normali, la fel si pielea, organul exterior al corpului, trebuie ingrijita din aceasi perspectiva.scrub fata 2Un concept simplu cu care poti începe, e sa nu pui nimic pe piele decât din ingedientele care se pot manca. A pune pe piele doar ceea ce poti manca este un prim pas pentru a te apropia de cosmeticele naturale. Preparatele cosmetice din cele mai vechi vremuri isi au originea în bucatarie. Stim ca printesa Cleopatra era imbaiata in lapte de capra sau pentru obtinerea parfumului diverse plante aromate erau infuzate in ulei sau grasimi. Odata cu evolutia civilizatiei, aceste practici s-au schimbat si au fost înlocuite cu diverse cosmetice pline in substante sintetice, care în timp pot fi daunatoare atat pielii cat si mediului.

Traim o perioada in care reintoarcerea la natura este vizibila în mai multe domenii ale vietii cotidiene. A venit din nou vemea sa ne pastram frumusetea cautand doar acele ingrediente care ni le ofera mama natura in forma lor cea mai pura. Astfel, alternativa la cosmeticele din comert, poți sa o gasesti in propia bucatarie sau într-o vizita la piata sau magazinul naturist.

Scrub corpPoti sa iti faci in casa numerase preparate cosmetice din ingrediente simple, blande cu pielea ai chiar accesibile. De ce sa dai banii pe o masca de fata plina in chimicale sintetice cand ai numeoase fructe si legume, bogate in vitamine si nutrienti. Stim ca timpul e limitat, dar acesta nu trebuie să fie o scuza pentru a nu avea grija de tine!

Noi am propus cateva retete care le recomandam frecvent, iata reteta noastra de scrub de corp sau de scrub de fata.

Bucura-te de ingredientele care le ai in casa si fa-ti propriile remedii pentru a fi frumoasa in mod natural!

Cu drag de natural,

SeniaSoap.ro

 

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *