Despre Mine

 

[alert_red]Bine ai venit pe blogul meu![/alert_red]

 

Numele meu este Alina locuiesc intr-un oras frumos din inima Ardealului, aproape de munte si de apa,  inca aproape de zarva orasului, dar in acelasi timp in oaza mea de liniste si creatie.

De mai bine de un an, am inceput sa fabric sapun natural. Totul a inceput din curiozitate si s-a transformat in pasiune. Nu este o pasiune  care vine si pleaca imediat, ci este ceva  mai mult de atat, este ceva ce eu pot sa exprim cel mai bine, o combinatie intre creatie si multa munca.

Entuziasmul de la prima mea bucata de sapun m-au determinat sa mai incerc alte retete, am inceput sa studiez ingredientele, sa inteleg rolul lor, am inceput sa fac propriile mele combinatii unele mai reusite alte mai putin reusite , am ajuns la un punct in care pot spune ca am gasit combinatia potrivita, dar inca mai caut imbunatatiri si ma gandesc la retete noi .

In cautarea  mea am descoperit  o sumedenie de cosmetice care se pot fabrica manual, am descoperit ca ingredientele pe care le poti pune  in cosmetice pot fi de o calitate net superioara si lipsite de chimicalele cosmeticelor din comert, mult vehiculate si promovate in mass media.

Am aflat ca e mai bine sa iti faci o masca cu miere pentru fata, decat sa cumperi o masca gata preparata, frumos ambalata care contine chimicale si pe termen lung are efecte adverse.

Am aflat ca lucruri simple cum este uleiul de masline, ceara de albine, laptele, galbenelele, atat de comune si la indemana oricui sunt atat de benefice pentru corp.  Am aflat ca aceste  ingrediente simple pot inlocui o sumedenie de cosmetice din comert, care sunt fabricate in masa, fara a tine cont de particularitatile fiecarui tip de piele.

Ca urmare, am decis sa creez un blog unde pot sa imi prezint gandurile, impresiile si  comentariile privind sapunurile, cosmeticele naturale: crème, lotiuni, potiuni, elixire ale frumusetii; am decis sa impartasesc cu voi lumea mea magica a preparatelor cosmetice  fabricate manual.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *