Articole

De ce folosesc sapunurile naturale?

De ce folosesc sapunurile naturale?

Sapunul are o traditie indelungata, istoria ne spune de existenta lui inca din sec. III I.Cr., cele mai vechi atestari provin din Babilonul antic. Mai tarziu, romanii au fost cei care aveau cunostinte  despre fabricarea sapunului, existand atestari documentare despre spalarea corpului cu sapun.

Sapunul are o aura veche, putina lume il mai foloseste ca odinoara, locul lui a fost luat de gelul de dus, sampon  sau de sapunul lichid.  Imi aduc si acum aminte de anii copilariei mele cand sapunul era agentul de curatare principal, era utilizat pentru corp, maini  cat si pentru par. Traind intr-o perioada de rascruce, trecerea de la o economie centralizata la o economie de piata,  am avut ocazia sa vad cum au aparut pe piata mai multe produse care au preluat din atributele sapunului traditional.

Imi vine sa rad si acum, cand ma gandesc la primul meu gel de dus, credeam ca e un fel de crema de corp. Mare a fost surpriza cand l-am intins pe corp si facea spumeJ)))! Asa a inceput perioada in care pentru mine gelul de dus si samponul erau piesele de rezistenta in igiena persoanala. Nu mai conta ce continea, asta nici macar nu ma interesa pe atunci, ce era important e sa miroase bine si sa fie marcile cele mai populare, care ma convingeau prin mesaje si ambalaje frumoase.

Cu timpul, atitudinea mea fata de produsele de igiena personala s-a schimbat, aceasta atitudine face parte din directia mea fata de un stil de viata mai natural, mai echilibrat.  Zi de zi suntem expusi mediului inconjurator extrem de daunator, pe de o parte alimentele pe care le cumparam, pe de alta mediul poluant in care traim si mai mult viata alerta pe care o ducem. Am hotarat sa fac o schimbare macar acolo unde pot, acolo unde depinde de mine sa-mi imbunatatesc viata atat fizic cat si psihic.

Am ales sapunul natural fabricat manual deoarece pentru mine este mai mult decat un agent de curatare. Pentru mine sapunul natural inseamna:

-atingerea naturii;

-stimul pentru trup si suflet;

-hidratare si revigorare;

-reintoarcere in vremurile trecute;

-zambet, veselie si pasiune.

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *