Articole

Darurile vietii

Astazi a fost o zi minunata, mai ales ca o prietena a noastra draga a dedicat un post special pentru Senia Soap.

Multumim Luana pentru acest dar minunat, de ce dar? Deoarece blogul Luanei are legatura cu multe daruri, nu este vorba de un magazin  de cadouri, ci este vorba de acele daruri pe care noi uneori uitam sa le realizam. Este vorba despre darurile vietii: zambetele, bucuria, gratitudinea, gandirea pozitiva, increderea in noi si in propriile vise.

Aceste “daruri” care trebuie sa renasca in fiecare din noi, sa ne mobilizeze, sa ne motiveze, sa ne bucure si sa ne multumeasca.

Luana prezinta aceste subiecte sub forma unui jurnal personal, acestea nu sunt doar pasaje motivationale luate din carti, ci sunt experiente personale prin care insasi Luana a trecut si sunt etape in viata ei cu care s-a confruntat.

Acest blog ne ajuta sa reevaluam adevaratele valori, avand in vedere  ca societatea in care  ne aflam a uitat aspecte elementare ale esentei vietii.  Mai jos citez un pasaj al lui Octavian Paler care ne indeamna sa constientizam esenta vietii si sa nu uitam ca e doar  una singura. Asa dar, ar fi bine sa ne bucuram din plin de ea!

Octavian Paler,Interviu cu Dumnezeu

[divider_dotted]Ai vrea să-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
– Dacă ai timp… i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit.
– Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
– Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:
– Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească…., iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani……iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.
Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.
Apoi am întrebat:
– Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
– Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc…..şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc, dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi ca pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.
– Mulţumesc pentru timpul acordat….am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
– Doar faptul că sunt aici, întotdeauna. [divider_dotted]

Articolul dedicat de Luana pentru Senia Soap il gasiti aici: http://luanakarner.wordpress.com/2012/09/11/sapun-natural-pentru-suflet/

Blogul Luanei il puteti rasfoi la acest link: http://luanakarner.wordpress.com/
Pagina pe Facebook: https://www.facebook.com/darurile

In final , multumim  mult, mult Luanei pentru acest privilegiu!

Multumesc Luana pentru indemnurile si incurajarile tale, iti multumesc pentru energia pozitiva care o transmiti, iti multumesc ca m-ai facut sa zambesc, iti multumesc ca mi-ai adus aminte ca viata asta e speciala si ca trebuie sa ne bucuram de ea in fiecare zi!

Iti doresc sa gasesti calea care te va implini pe deplin!

Standard

2 thoughts on “Darurile vietii

  1. Pingback: Nori, zmeură și relații « darurile • the gifts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *