Articole

Cum utilizam apele florale?

De foarte multe ori suntem intrebati ce sunt apele florale, la ce se folosesc. Pentru ca exista o astfel curiozitate printre voi am decis sa realizam un post pe aceasta tema.

Apele florale sunt cunoscute si sub numele de hidrolati. Acestea se obtin in urma procesului de fabricarea a uleiurilor esentiale, continand cateva particule din uleiul esential si un miros subtil al plantei din care este extras. Au proprietati similare cu uleiurile esentiale din care provin, doar ca sunt mult mai putin concentrate si se pot aplica direct pe piele.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Pentru a intelege cum se obtin, am sa fac o scurta referire la modul de obtinere a uleurilor esentiale. Plantele medicinale, frunze sau flori, sunt introduse impreuna cu apa intr-un compartiment  inchis ermetic al apartului de distilat care se incalzeste eliberand vapori formati din apa si uleiurile volatile ale plantei. Uleiul trece prin condensator si este colectat intr-un vas separat. Apa care ramane la urma este hidrolatul cu cateva particule ale plantei din care este extras.

apa-florala-trandafiri-hidrolat-29-800x800

Care sunt modalitatile de utilizare ale apelor florare?

  •  Tonic de fata

Ajuta la revitalizarea, improspatarea si purificarea tenul, echilibreaza PH-ul pielii.

  • Demachiant

Impreuna cu un ulei vegetal se poate folosi pentru inlaturarea impuritatilor si a machiajului;

  • Spray aromatic (Mist pentru corp)

Dupa o baie relaxanta poti pulveriza pe tot corpul, un strop de hidrolat te ajuta sa faci fata unei zile caniculare si sa iti reimprospatezi mintea.

  • Lichid pentru masca de fata

Adauga apa florala in locul apei, pentru a crea o masca cu particule ale plantelor medicinale;

  • Hidratare ten

Foloseste apa florala  impreuna cu uleiul vegetal pentru mentinerea tenului hidratat. Uleiul se absoarbe mai bine cand este aplicat cu o apa florala.

Utilizarile sunt multiple, le puteti folosi direct pe ten fara a provoca iritatii. Incerca apele florale pentru a te bucura de un ten proaspat, curat si plin de vitaliate!

Apele florale Senia Soap provin din agricultura ecologica, dupa utilizare se recomanda pastrarea lor la loc racoros, de preferat la frigider. Alegeti apele florale cele mai potrivite tipului de piele, in magazinul nostru gasiti apa de menta si apa de trandafiri.

Cu drag de natural,

Alina@ Senia Soap

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *