Aromaterapie-uleiuri esentiale, Articole

Cum folosim uleiurile esentiale?

Uleiurile esentiale sunt particule aromate 100% naturale extrase din plante, am scris mai multe despre ele in acest postPe langa faptul ca miros bine, uleiurile esentiale au proprietati aromaterapeutice de care ne putem bucura, daca stim cum sa le folosim. In acest post vom incerca sa prezentam cateva din posibilele utilizari.

1. Creme fata & corp

Crema ta nu doar miroase bine, dar este completatata de proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale. Beneficiile uleiurilor esentiale pentru piele pot fi de: regenerare celulara, prevenire riduri, tonifiere, echilibrare, antibacteriene si antiinflamatoare.  Fiecare ulei esential se alege in functie de tipul de piele si in functie de ce afectiuni ale pielii ne confruntam.

 2.Masaj

Excelent pentru a te reseta si a stimula starea de bine. Uleiul esential nu se aplica direct pe piele ci se dilueaza intr-un ulei vegetal. Iti trebuie 1 ml (20-25 de picaturi) de ulei esential pentru 100 ml de ulei vegetal (masline, migdale etc..). Gasesti aici blendul nostru de masaj cu grapefruit si ylang ylang, floarea florilor.

3.Ritualul baii

Sapunurile Senia cu uleiuri esentiale 100% pure pot stimula simturile si vor crea o atmosfera de spa. Pentru efect mai intens, puteti adauga cateva picaturi de ulei esential inainte de intra in apa calduta. Este recomandat intre 2-8 picaturi de uleiul esential (depinde de tip) si amestecati sa se disperseze particulele.

ulei esential 2

4.Vaporizator aromat

In acest mod ne putem bucura de proprietatile aromateraputice ale uleiurilor esentiale. Pentru o minte mai clara si pentru a improspata aerul, adauga cateva picaturi de ulei esential de menta, numarul de picaturi depinde de vaporizatorul utilizat, incepe cu 1-2 picaturi daca nu ai nici o indicatie in acest sens.

5. Inhalare

Bucura-te de benefiiciile teraputice ale uleiurilor esentiale in caz de raceala sau infectii ale sinusurilor. Adauga intre 3-5 picaturi de ulei esential 100% pur intr-un vas cu apa fiarta. Acopera capul cu un prosop si inhaleaza vapori de ulei esential pentru 5-10 min. Metoda ideala de folosit inainte de aplicarea mastii de fata pentru deschiderea porilor si purificarea lor. Uleiuri esentiale ideale: eucalipt, cimbrisor si arbore de ceai, datorita proprietatilor antibacteriene.

6. Spray Aromat

Creaza un dezodorizant natural prin combinarea apei cu cateva picaturi de ulei esential. Ajuta la crearea unui aer mai curat, la aroamtizarea spatiului, inlaturarea mirosurilor neplacute si la imbunatatirea starii de spirit. Adauga aproximativ 20-25 picaturi de ulei esential la 100 ml de apa distilata intr-o sticuta cu pompita de spray, agita bine inainte de fiecare folosire. De preferat sa il preparati in cantitati cat mai mici si sa tineti la frigider.

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *