Articole

Bibioteca Vie-locul unde cartile sunt oameni

Weekendul  care tocmai urmeaza avem placerea de a participa la un eveniment deosebit, care constituie o metoda alternativa de a cunoaste oamenii si de a invata din experientele lor. Evenimentul intitulat Biblioteca Vie se afla la a doua editie in orasul Tg. Mures si doreste sa atraga atentia asupra acceptarii diversitatii si constientizarea preconceptiilor din societatea noastra.

In aceasta Biblioteca, cartile vor fi oameni care se confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, educatie, meserie, etnie,  rasa, religie etc..) si care ar putea fi victime ale discriminarii sau excluderii sociale sau oameni cu povesti care ar putea da cititorilor o experienta unica de invatare din domeniul diversitatii.

biblioteca vie

Analiza superficiala asupra mediului extern este o cauza a multor preconceptii, desi nu stim foarte multe despre o anumita persoana sau un anumit lucru ne place sa punem imediat eticheta, fara sa incercam o analiza detaliata asupra subiectului. Preconceptiile noastre sunt mereu sustinute prin numeroase canale media, astfel oamenii odata ce primesc confirmari din mediul extern, isi considera conceptiile adevaruri fundamentale.

In momentul in care am creat Senia Soap am stiut ca va trebui sa ne confruntam cu preconceptiile oamenilor. De ce produsele noastre create intr-un mic atelier ar putea sa fie o alternativa mai buna decat produsele X promovate de  vedete cu renume international? De ce produsele noastre  din ingrediente naturale ar putea sa fie mai bune decat produsele cosmetice prezentate zilnic prin canalele media?

Cum puteam noi sa inlaturam anumite preconceptii decat aratandu-le oamenilor cine suntem,  descoperind dezavantajele ingredientele sintetice ce se regasesc in cosmeticele conventionale, demonstrandu-le ca folosim ingrediente curate care sunt mult mai active si mult mai benefice pentru ei. Cred ca cel mai important mijloc prin care clientii nostri au inceput sa inlature aceste preconceptii a fost analiza aprofundata asupa ingredientelor ce le pun pe piele, in momentul in care au constientizat natura acestor ingrediente. Cunoasterea aprofundata a ingredientelor benefice pentru corp si experienta conferita de produsele Senia Soap au determinat aceasta schimbare.

Participarea la evenimentul  Biblioteca Vie este binevenita deoarece ne putem impartasii experienta si entuziasmul  in crearea cosmeticelor naturale. In cadrul acestui eveniment am fost invitata in calitate de femeie antreprenor, un rol la care lucrez si il dezvolt tot mai mult in ultimul timp. In acest rol as vrea sa va impartasesc experienta mea si a echipei Senia Soap, momentele cum am inceput, obstacolele, provocarile, entuziasmul si nu in ultimul rand a preconceptiilor cu care ne-am confruntat in activitatea noastra.

Evenimentul are loc in perioada: 14-16 Martie 2014, in fiecare zi intre 16:00 – 21:30.
Unde? Teatrul Ariel (etaj 1), Str. Poligrafiei 4, Tg. Mures. http://www.teatrulariel.ro/

Organizator: centrul senso https://www.facebook.com/senso.ms

Senia Soap, prin Alina Dolha sau cartea femeia antreprenor va fi prezenta in zilele de 15 si 16 Martie 2014, intre orele 16:00 – 21:30.

Va asteptam  in numar cat mai mare!

Daca doriti sa sustineti astfel de initiative, va rugam sa ne ajutati sa promovam evenimentul pe Facebook. „Share” cu prietenii acest eveniment: https://www.facebook.com/events/429803127154075/

Cu drag,

Alina Dolha, co-founder @ Senia Soap

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *