Articole

Beneficiile bailor cu sare de mare

Alege o zi pe saptamana si bucura-te de o baie calda in saruri aromateraputice. Iata si cateva din beneficiile unor astfel de bai aromate:

1.  Ajuta la detoxifierea pielii– Apa calda impreuna cu sarea ajuta la deschiderea porilor, stimuland  cresterea secretiei glandele sudoripare determinand o mai buna eliminare a toxinelor din piele.

2.  Relaxeaza muschii– Minerale din sarurile marine intra in piele dupa ce sunt dizolvate in apa calda, confernd proprietati anti-inflamatoare, contribuind la detensionarea muschiilor incordati.

 3.  Un somn mai bun– Dupa o baie calda temperatura corpului scade si te pregateste pentru somn. Un somn cat mai linistit ajuta la mentinerea starii de sanatate si la inlaturarea stresului.

 4. Aromaterapie la tine acasa- folosind produse naturale care contin uleiuri esentiale te bucuri de beneficiile aromaterapiei, produsele care contin parfumuri sintetice nu confera aceste beneficii. Uleiul esential de lavanda este cunoscut pentru proprietatile calmante, sedative, relaxante, in schimb uleiurile esentiale de menta  si portocale sunt recunoscute pentru efectele stimulative, energizante, ajutand la ridicarea starii de spirit.

sare-de-baie-sensual-jasmine-1-800x800

5. Piele curata si supla– dupa baile cu sare pielea ramane curata, supla si tonifiata, mai mult unele uleiuri esentiale pot avea benficii pentru piele. De exemplu uleiul esential de lavanda este cunoscut pentru proprietatile cicatrizante, ajutand la refacerea pielii deteriorate sau calmarea pielii arse de razele solare.

6. Refacerea afectiunilor pielii– sarea are un puternic efect purificator fiind folosita la tratarea diverselor infectii ale pielii. In acest sens, tot mai multe SPA-uri si centre medicale  introduc diverse tipuri de sauri in tratamentele pentru corp.

7. Starea de meditatie– fiecare dintre noi are nevoie de timp cu sine insasi, o baie acompaniata de saruri aromateraputice vor stimula starea de meditatie, de linistire a sufletului si a mintii. Respira adanc, inspira, apoi respia din nou, concentreaza-te pe respiratie si lasa-te cuprins de liniste!

Cateva recomandari pentru o baie cu sare reusita:

– Temperatura apei trebuie sa fie putin mai ridicata decat temperatura corpului undeva intre 37-39° C, se adauga sarea de baie care trebuie sa se dizolve;

– Baia in sare trebuie sa tina intre 20-30 de minute;

– Alege saruri de baie naturale, cat mai putin colorate inmiresmate cu uleiuri esentiale!

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *