www.seniasoap.ro

Ulei de migdale dulci presat la rece-organic

Obtinut prin presare la recere a din samburilor de migdal, provine din agricultura ecologica. Uleiul de migdale dulci este unul dintre cele mai putin grase uleiuri, are o culoare galbuie, cu un usor miros de alune.

Acidul oleic este principalul component al acestui ulei (Omega 9) in proportie de 60%, acesta confera hidratarea  care lipseste pielii uscate, care nu secreta suficient sebum. Acest acid se afla in compozitia sebumului uman, la persoanele cu pielea foarte uscata poate sa lipseasca, in schimb la persoanele cu pielea foarte grasa se poate gasi in proportie mai mare, nefiind recomandat  celor din urma deoarece pielea contine acest ulei iar odata aplicat poate determinam blocarea porilor si chiar formarea acneei. Uleiul de masline mai contine acest acid in proportie mare, dar ca si consistenta uleiul de migdale dulci este mai light, bucurandu-se de o absorbtie mai buna. Continue reading

Standard
www.seniasoap.ro

Ulei de jojoba presat la rece-organic

 Desi este numit ulei, nu este tocmai un ulei, ci mai degraba o ceara lichida cu o structura moleculara similara cu sebumul uman, din acest motiv se absoarbe usor in piele si ajuta la echilibrarea sebumului, fara sa blocheze porii. Cu toate ca uleiul de jojoba este un bun hidratant potivit pentru pielea uscata, este bun de folosit si pentru pielea grasa deoarece echilibreaza secretia de sebum.

Sebumul uman, uleiul natural al pielii, aluta  la mentinerea apei in piele, la hidratare si la protectia impotriva de mediul extern. Chiar daca ai secretie de sebum in exces, poti folosi uleiuri pentru fata pentru hidratare sau demachiere, cu conditia sa le identifici pe cele potrivite pielii grase, printre acestea se numara si uleiul de jojoba.

ulei jojoba bio senia blog
Continue reading

Standard
www.seniasoap.ro

Ulei de macadamia presat la rece-organic

Obtinut prin presarea la rece a nucile de macadamia, provenind din agricultura ecologica. Este recunoscut pentru benefiicile nutritionale, dar si datorita actiuni reparatoare asupara parului si a pielii, folosit in cosmetica datorita recunoscutelor proprietati antiaging. Acest ulei are un miros usor de nuca, o consistenta usoara, fapt care ajuta la o buna absorbtie in piele fara sa blocheaze porii.

Contine acid palmitoleic care ajuta la regenerarea celulara, fapt care il fac potrivit pentru pielea matura /uscata. Acidul palmitolitic se regaseste in sebumul uman, doar odata cu inaintarea in varsta acesta dispare si determina imbatranirea prematura a pielii. Hidratand pielea cu acest ulei putem sa ajutam  pielea si sa prevenim inaintarea rapida a acestui proces.

Ulei vegetal

Ulei vegetal

Continue reading

Standard
www.seniasoap.ro

Unt de cacao nerafinat-organic

Untul de cacao este obtinut din boabele de cacao prin presare fara solventi chimici, este nerafinat si provine din agicultura ecologica. Untul de cacao este folosit atat in industria alimentara pentru productia ciocolatei de buna calitate, cat si in industria cosmetica datorita beneficiilor dovedite pentru piele.

Acest unt este bogat in vitamina E, care ajuta la hidratare, dar mai ales la productia de colagen in piele, prevenind aparitia ridurilor si a semnelor de imbatranire prematura.

Alte beneficii ale untutlui de cacao:

hidrateaza intens pielea, creeaza o bariera cu mediul extern, ajutand la o mai buna pastrare a apei in piele;

-are un factor de protectie natural, conferind protectie contra razelor UV, ajutand la obtinerea unui bronz frumos;

-ajuta la imbunatatirea elasticitatii pieli, o tonifica; poate  fi folosit in ameliorarea vergeturilor. Continue reading

Standard
www.seniasoap.ro

Unt de shea -nerafinat, organic

INCI:  Butyrospermum Parkii

Untul de shea este extras din samburii fructelor de shea, provine din agricultura ecologica si este certificat organic.  Acest unt contine in mod natural vitamina A, E si F, care contribuie  la o mentinerea unei pieli sanatoase. Vitamina A si E ajuta  la prevenirea ridurilor, hidratarea pielii oferind totodata elasticitate. Seara inainte de somn se poate folosi in jurul ochilor, ajutand la prevenirea ridurilor. Mirosul este usor de nuca, nu toata lumea il agreaza, dar propritatile lui remarcabile sunt net superioare acestui mic dezavantaj.

Untul de shea brut difera de cel aerat, prin textura. Untul de shea aerat este mixat astfel incat devine mai cremos si mai usor de aplicat.

Unt de shea

Unt de shea

Continue reading

Standard
www.seniasoap.ro

Ulei cocos virgin-organic

INCI:  Cocos nucifera oil

Uleiul de cocos presat  la rece prin mijloace mecanice, provine din agricultura ecologica si este certificat organic.  Are o culoare alba, este solid la temperatura camerei, cu un miros delicios de cocos.

Se obtine din pulpa fructului de cocos, care dupa ce este uscat este presat rezultand uleiul, care la temperatura camerei  este solid, dar la temperaturi de peste 24 grade C devine lichid.

ulei cocos senia soap 2

Ulei de cocos virgin, yumi!

Continue reading

Standard
Articole

Giveaway de 8 Martie!

Dragi mei,

Primavara inca ne incanta, mai ales ca acum se apropie si o zi deosebita pentru noi femeile. Cu ocazia zilei de 8 Martie ne-am gandit sa oferim un mic cadou pentru o doamna/domnisoara, un giveaway de 8 Martie.

Giveaway-ul consta in:

-Sapun natural ” Lavender Twist”

-Apa de lavanda-tonic facial

– Unt de corp “Lavender Delight”

GIVEAWAY

Asa ca daca iubesti lavanda, te poti inscrie in competitie pentru giveaway.

Ce trebuie sa faci?

1. Da un like pe Facebook la postare care anunta giveaway-ul + like pagina Facebook  Senia Soap

2. Un coment/o urare la postul de pe blog care anunta giveaway-ul, aici sa apara ID tau de facebook mentionat.

3. Da share public pe Facebook la postul care anunta giveaway-ul.

Timpul este scurt, vineri 8.03.13 la ora 14.00 vom anunta castigatorul/castigatoarea, care va fi extras prin tragere la sorti prin intermediul random.org. Fiecare participant va primi un numar in ordinea inscrierii la postul de pe blog, numarul extras, va fi considerat castigator.

Doar participanti care respecta regulile mentionate mai sus, vor fi inscrisi in concurs.

 

Mult succes si un inceput de primavara cat mai frumos!

Cu drag,

Senia Soap

 

Standard
www.seniasoap.ro

Sapunul “Lavanda”

As putea sa-l numesc sapunul clasic, preferat atat de femei cat si de barbati. Sapun imbogatit cu unt de shea, unt recunoscut datorita proprietatilor de hidratare ridicate, din acest motiv sapunul este destinat persoanelor cu piele uscata. Sapunul are in compozitie uleiuri esentiale de lavanda si patchouli, cel din urama ajuta la fixarea si peristenta mirosului.

Sapun Lavanda Continue reading

Standard
www.seniasoap.ro

Sapunul “Lavender Twist”

La fel ca si sapunul “Sensitive Olive”, sapunul “Lavender Twist” este realizat dupa o reteta veche a sapunului Castile, sapun care era fabricat in proportie de 100% doar din ulei de masline extravirgin. Sapunul Castile are o traditie veche, fiind extrem de popular in tarile din sudul Europei, unde exista o adevarata cultura in privinta sapunurilor de calitate realizate doar din uleiuri vegetale.

Poate fi considerat un clasic sapun franzuesc, care cu multi ani  a fost combinat sub aceasta forma: ulei de masline virgin la care s-a adugat  ulei esential de lavanda. In trecut acest timp de sapun era accesibil doar paturilor instarite. Continue reading

Standard
www.seniasoap.ro

Sapunul “Sensitive Olive”

Sapunul clasic realizat dupa o reteta veche a sapunului Castile, sapun care era realizat in proportie de 100% doar din ulei de masline extravirgin. Sapunul Castile are o traditie veche, fiind extrem de popular in tarile din sudul Europei, unde exista o adevarata cultura in privinta sapunurilor de calitate realizate doar din uleiuri vegetale. In contrast cu tarile mai nordice, care realizau sapunurile preponderent din grasimi animale, rezultand sapunuri de o calitate net inferioara.

Aceasta diferentiere se poate vedea chiar si in zilele noastre, un exemplu ar fi tarile precum Franta, Grecia si Spania, unde sapunurile natural vegetal reprezinta un simbol caracteristic. Spre deosebire de tarile nordice, unde sapunu natural vegetal  a fost preluat mai mult din tarile sudice odata cu crestera gradului de civilizare si cu constientizare calitatilor net superioare ale sapunului natural pe baza de uleiuri vegetale. Continue reading

Standard